Företagande artiklar Privatekonomi
Photo of author

Lönekoll och bolagsfakta 2 stycken tjänster

Bolagsfakta med lönekoll — oumbärlig för B2B

Bolagsfakta.se är ett nytt syskon i Ratsitfamiljen. Alla som sysslat med B2B-affärer någon gång de senaste 15 åren känner till Ratsit.se. Websajten har nu en miljon olika besökare – varje vecka! Ratsit.se och Bolagsfakta.se bygger båda på samma teknik när det gäller IT-utveckling, system samt produkter. Bolagsfakta inriktar sig på sökning efter företag, samt lönekoll, medan Ratsit vidare inriktar sig på sökning efter personer i företagsställning.

Det mesta kostar inget

Att öppna ett konto, samt att göra sökningar i Bolagsfaktas databas är gratis, liksom hos Ratsit. Med ett kostnadsfritt konto får du samtidigt tillgång till omfattande kunskap om ansvariga personer jämte alla årsredovisningar i Sveriges alla aktiebolag. Med Bolagsfakta Plus får du dessutom lönekoll och personnummer på företagens ansvariga, jämte så många kreditkontroller du behöver på aktiebolag. Plustjänsten kostar måttliga 89 kr/månad plus moms. Ingen bindningstid.

Bolagsfakta Plus – Tjänster

För bara 89 kr/månad plus moms får du, förutom alla de kostnadsfria tjänsterna (gäller inte Ratsit) dessutom: Lönekoll på ansvariga företagsledare. Utökad information om ansvariga. Reklamfrihet. Kreditkontroller på alla aktiebolag. Lönekoll direkt på skärmen. I lönekollen ser du inkomster för ansvariga i företagens ledningar. Det är ingen begränsning i antalet lönekollar i Plus. Bolagsfakta Plus gratis i 30 dagar när du skapar ett eget, kostnadfritt konto.

1. Förklaringar till olika begrepp

Med kapital menar vi summan av vinster minus förluster från värdepapper, husförsäljning, utdelningar och liknande. Med lön menar vi summan av inkomst av tjänst samt näringsverksamhet. Lönekollen hämtar den sida ur Ratsitkatalogen som personen är nämnd på, och visar hens uppgifter från senast godkända deklaration. Skickas upplysningskopia ut vid Lönevisning? Nej det gör det inte. Vi berättar mer om Lönevisning i vår FAQ.

2. Förklaringar till olika begrepp

Kreditkontroller. I en kreditkontroll får du se om ett aktiebolag har betalningsanmärkningar eller inte, och om det förekommer, så får du veta varför. Du kan ta så många kreditkontroller som du behöver. Följande visas: Ansökningar med datum, beskrivning och belopp. Betalningsanmärkningar –belopp, antal, datum, typ, tredskodomar, utmätningar och ansökningar. De senaste 10 anmärkningarna presenteras med specificerad information som datum, typ (allmänna eller enskilda mål), beskrivning och belopp.

3. Förklaringar av begrepp

Du får utmätningsinformation med datum, beskrivning och belopp. Skuldsaldo – Totalbelopp, antal och typ (allmänna eller enskilda mål). Läs mer om betalningsanmärkningar och aktuellt skuldsaldo i Bolagsfakta A-Ö. Utökad info om företagsansvariga. Vi visar hela personnumret på ansvariga personer och du finner detta under deras personkort. Till personkortet kan du gå genom att klicka på ett personnamn i företagsrapporten. Har du råd att tacka nej?

Vi följer lagen strikt

För grundare och ägare till Bolagsfakta och Ratsit är det särskilt viktigt att noga följa de regler, föreskrifter och lagar som existerar. De lagar som styr verksamheten, lagen om yttrandefrihet, tryckfrihetsförordningen samt det europeiska dataskyddet för enskilda personer, GDPR, kan du läsa mera om på sidan om Lagar och juridik inne på Bolagsfakta.se. Den sidan är öppen för alla, du behöver inte ens ett konto.

Bolagsfakta i Sverige AB ingår i Nodeus Group där även företag som Checkbiz, Ratsit, IDM adress liksom Svensk Faktakontroll ingår. Företaget vänder sig till dig som på ett enkelt och överskådligt sätt vill veta offentlig information om alla svenska aktiebolag samt dess ansvariga. Bolagsfakta innehåller mer än bolagsinformation – det innehåller även utökad information om alla företrädare som tilltalsnamn, löner, ägande och kontaktuppgifter. Även bolagsinformationen är mycket omfattande.