Köpa lägenhet för första gången

-

köpa lägenhet
Köpa lägenhet

Köpa din första lägenhet

Att köpa lägenhet är en stor investering och något som kan hjälpa dig att säkra din framtid. För att köpa en lägenhet krävs det att du minst har 15 procent deposition. Detta betyder att om du vill köpa en bostad för 2 miljoner krävs det att du sparar ihop 300 000 kronor. Det är viktigt att du börjar att spara så tidigt som möjligt för att få ihop pengarna för att köpa din första lägenhet. 

Det finns mycket att tänka på innan du är redo att köpa din första lägenhet. Du måste ha ett realistiskt mål på hur mycket du kan spara, veta hur mycket du ta i bolån, vad för lägenhet du vill ha och i vilket område. Vi har sammanställt en lista för dig vad du borde tänka på när du köper din första lägenhet. 

Ta reda på hur stort lån du kan få

För att kunna bestämma vad du kan ha råd med är det viktigt att du får ett äkta lånelöfte. Det finns långivare som ger ett löfte på lån online, men detta stämmer inte alltid. För att kunna bestämma dig vad du har råd med och kunna påbörja budgivningar är det viktigt att du vet exakt hur mycket du har att röra dig med. Ta därför kontakt med en bank för att gå igenom dina uppgifter grundligt för att veta hur mycket du kan få i bolån. 

- Advertisement -

 

Månadsspara för att kunna köpa lägenhet

Ett bra sätt att börja att spara för din första lägenhet är månadsspara. Detta kan du göra via din bank och sätta in en fast summa varje månad till ditt sparkonto. Se till att du har ett separat konto för dina sparpengar, så att du inte räknar dessa till din budget. Du kan även fundera på att månadsspara i aktier och fonder för att i framtiden få ut en högre utbetalning. 
Behöver du mer tips om hur du kan spara pengar? Läs här!

Gå på många visningar 

Välj inte den första lägenheten som du tittar på! Utan gå på så många visningar som du kan. Ibland så stämmer inte bilderna överens, och en lägenhet som först inte såg så bra ut är precis det du letar efter. Det kanske får allt mindre människor att gå på visningen, vilket gör att du kan få den till ett bra pris. 

Undersök lägenheten noga 

Det är ditt plikt som köpare att undersöka lägenheten noga innan du köper den. Du måste noggrant se över eventuella skador, märken eller brister som eventuellt finns. Innan du bestämmer dig för att köpa är det därför vitalt att du går igenom lägenheten. Kolla så att allt fungerar i köket, flytta möbler för att kolla om det finns några skador och kolla bakom tavlor. Klart du inte vill ha några otrevliga dyra överraskningar senare. 

Söker du bolån så kan du jämföra bolån hos Snabba Lån

Share this article

Recent posts

Popular categories

Recent comments