Är det dags att hitta mäklare?

Då du ska sälja din bostad är det viktigt att du hittar rätt mäklare för jobbet. Du som säljare vill självklart få ut mesta möjliga av försäljningen. Och rätt mäklare kan ta hand om allt för dig. Att hitta mäklare och dessutom auktoriserade mäklare kan vara svårt och ta lång tid. Ta hjälp av experterna för att hitta rätt på första försöket!

Gå på magkänslan

Då experterna har hittat några olika mäklare som kan sälja din bostad på bästa sätt är det magkänslan du ska gå på. Se till att träffa de få auktoriserade mäklare experterna har matchat dig och din bostad med. På så sätt kan du hitta mäklare som passar bäst för dig! Eftersom alla mäklare redan har blivit kontrollerade är det inget du själv behöver göra.

Se exempel på marknadsföring

Om du har svårt att hitta rätt mäklare även efter du har blivit matchad. Be då att få se exempel på hur just din bostadsannons kommer att se ut. Eftersom du då kan se med egna ögon hur mäklaren kommer att marknadsföra din bostad är det lättare att välja! Kom med egna förslag om du har några idéer om hur marknadsföra din bostad. Det är trots allt du som bott i bostaden!

Har mäklaren redan spekulanter?

En enkel fråga kan hjälpa dig att välja rätt mäklare för jobbet. Har de redan spekulanter eller inte? Om mäklaren redan vet om personer eller familjer som är intresserade av att köpa en bostad som liknar din egen kan det verkligen hjälpa dig i ditt val. De seriösa mäklare som rekommenderas har oftast redan en hel lista med spekulanter de kan kontakta!

Ta reda på allt kring visningen

Det allra vanligaste är två visningar. Mäklaren hinner då träffa alla spekulanter personligen och skapa kontakt. Endast en visning blir oftast för lite medans fler än två blir lite rörigt. Dessutom blir det krångligt för dig själv med fler än två visningar då hela bostaden måste vara i perfekt skick inför varje visning. Planera noga innan visningarna för att kunna visa bostaden från den bästa sidan!

Hur många bostäder samtidigt?

Ett lämpligt antal bostäder en mäklare kan hantera samtidigt är oftast tre. Fler än så skapar oftast en oreda för mäklaren och spekulanter blir då inte omhändertagna ordentligt. Vilket kan leda till att de istället köper en annan bostad. På grund av detta är det viktigt att du som säljare får grepp om hur upptagen mäklaren kommer att vara under perioden du vill sälja din bostad.

Ett enklare sätt

Att låta experterna välja ut mäklare för dig är så mycket lättare än om du själv ska ta kontakt med flera olika. Du själv vet inte om mäklaren är auktoriserad eller helt enkelt kommer att lura dig på affären. Men då du tar hjälp med att hitta mäklare vet du redan från början att du själv inte behöver göra några efterforskningar. Vilket underlättar hela processen något enormt!

Dessutom behöver du själv inte ställa alla grundläggande frågor, ringa runt till flera olika mäklare och göra efterforskningar på flera olika hemsidor. Du kan sova gott om natten och slappna av i vetskapen om att experterna redan har utfört allt detta arbete. Det ska vara enkelt, bekymmersfritt och roligt att sälja en bostad. Låt därför proffsen ta hand om processen för dig!

Vet du nu hur du skall hitta mäklare?

Läs mer om du behöver Juridiska Dokument i samband med ditt köp av bostad eller försäljning